Oktobra sem napovedala, da pripravljam manjšo spletno trgovinico MONTESSORI DOMA. Trenutno sem v finalnih pripravah na otvoritev – čakam na zadnjo dobavo, še nekaj popravkov na spletu, priprava deklaracij in embalaže za pakiranje. Točen datum, kdaj boste trgovinico lahko obiskali, bom še sporočila. Trgovinica bo dostopna na www.montessoridoma-shop.si.

Ideja o spletni trgovinici se mi je porodila nekje v začetju poletja in od takrat gradim na tej ideji. Veliko dela je za mano, še posebej zato, ker s trgovskimi posli do sedaj nisem imela izkušenj. Imela sem le vizijo, kaj hočem in nekako sproti so se odpirale poti in reševala vprašanja. Želela sem, da bi bil staršem, ki želijo otrokom omogočiti spodbudno domače okolje v montessori duhu, na enem mestu, na voljo izbor pripomočkov in igrač izbranih v skladu z montessori smernicami, ki jih je sicer težko najti. Sama se spomnim, da sem za svoji deklici pri postavitvi domačega montessori okolja, montessori materiale, primerne igrače in kuhinjske pripomočke iskala vsepovsod. Nekatere sem res težko našla in odkrila. Preiskala sem veliko trgovin, tudi spletnih in te izkušnje so mi v teh mesecih, ko sem oblikovala izbor ponudbe za mojo trgovinico, prišle zelo prav. Vsekakor pa verjamem, da bo ponudba v trgovinici zanimiva tudi za vrtce.

Zavedam se, da je danes ob poplavi vseh mogočih igrač staršem težko izbrati pravo igračo za svojega otroka. Ta izbor sem si drznila narediti namesto vas. Resnično si želim, da bi bil vsak otrok deležen skrbnega izbora igrač s strani staršev. Otroci ne potrebujejo veliko igrač. Te, ki jih imajo, pa naj bodo skrbno izbrane in naj odgovarjajo trenutni razvojni potrebi otroka. Izbor sem opravila na podlagi lastnega znanja s področja montessori pedagogike in izkušenj pri delu z otroci v montessori vrtcu. Pri izboru so veliko vlogo igrale tudi izkušnje pri postavitvi montessori okolja pri nas doma.

Pri izboru sem težila k temu, da bi bile igrače in pripomočki kvalitetni in narejeni iz naravnih materialov. Mnogo od njih je izdelanih tudi ročno. Nekaj izdelkov je izdelanih posebej za mojo trgovinico. Na te sem še posebej ponosna. Upam, da vam bodo všeč.

Ponudba trgovinice bo na začetku bolj skromna, bom pa ponudbo sproti širila. Imam ogromno idej, kaj staršem in njihovim otrokom še ponuditi. Nekatere ideje se že realizirajo in bodo kmalu vidne v trgovinici, druge pa še čakajo, da pridejo na vrsto. Glavna želja pa ostaja, da bodo starši nekoč v moji trgovinici našli prav vse, kar potrebujejo, da bodo otrokom doma omogočili spodbudno domače okolje v montessori duhu.

Da boste verjeli, da se res intenzivno pripravljam na odprtje trgovinice pa še slikica strani kmalu delujoče spletne trgovinice MONTESSORI DOMA.

sneak_peak

6 komentarjev

  • montessori doma

   Zaradi tega pa sem šla v pripravo spletne trgovinice MONTESSORI DOMA. Želim si, da bi bili tudi pri nas dostopni montessori izdelki. Vem, da jih starši iščete, ker sem jih tudi jaz 🙂 Zelo zelo sem vesela vašega navdušenja nad nožkom.

   LP

  • tadea

   Vrocicno sem izkala noz na potisk in ga kooooncno nasla pri vas…le tako naprej…imate vso mojo spodbudo…vidim pa da mi bo vasa stran
   zelo pri srcu….:) se bolj kot mi je bila do zdaj…t.

  • montessori doma

   Maja hvala! Lepo je to slišati. Hvala za vzpodbudo in lepe želje 🙂
   Mojca

  • montessori doma

   Hvala Minea iz srca 🙂 A veste, da me prav zanima, kako ste potem uredili s prostorom? Ob priliki, če se vam bo dalo, me pokličite, pa malo poklepetava.
   LP
   Mojca

  • MajaC.

   Draga Mojca!
   Do danes sem te spremljala le v ozadju in opazovala kako lepo širiš montessori pedagogiko med vse nas. (Kmalu)Odprtje spletne trgovinice pa ni kar tako in ti ob tem čestitam, hkrati pa želim veliko uspehov…da se ti tvoja zgodba odvije tako, kot sanjaš. Komaj čakam, da tudi sama kaj kupim za moje otročke :)…pozdravček

  • MINEA MACUR

   Nestrpno pričakujemo vašo trgovinco in seveda jo bom priporočila tudi našim družincam v društvu, Pisane urice. LP in še enkrat veliko uspeha na vaši poti!

Zapišite vaš komentar

+ 17 = 20